Dag en nacht bereikbaar: 06 39 18 80 35
Salut, ongeacht óf en waar u verzekerd bent.

Kinderen


Het overlijden van een kind is één van de ingrijpendste gebeurtenissen in een mensenleven. Het is belangrijk de dagen rond het overlijden alle ruimte en tijd te nemen voor dit afscheid.

In de loop van de dagen na het overlijden zal de vorm van de uitvaart, stapje voor stapje, ontstaan. Het is belangrijk dat de keuzes die gemaakt moeten worden weloverwogen zijn en dat u niet gehinderd wordt door wat ‘hoort’. Samen zullen we zoeken naar een afscheid dat bij uw kind, bij u en uw gezin past. Broertjes en zusjes, klasgenootjes en anderen die dichtbij u en het kind staan kunnen hierbij betrokken worden.

Wanneer uw kind is overleden of u weet dat uw kind binnenkort gaat overlijden dan kunt u 24 uur per dag contact met mij opnemen op 06 39 18 80 35 om samen te kijken wat er nodig is. U kunt ook een e-mail sturen naar info@salut-uitvaartbegeleiding.nl.

Het is altijd mogelijk om al eerder met elkaar kennis te maken.

Kinderen en de dood
Als kinderen te maken krijgen met de dood is het belangrijk om open en eerlijk tegen hen te zijn. Hierdoor krijgen zij de ruimte om vragen te stellen en ook met hun rouwproces te beginnen. Door hen bij het afscheid te betrekken en ze een rol te geven, krijgen ze het gevoel dat ze erbij horen en merken zij dat hun verdriet er ook mag zijn. Het beste is hen uitnodigend maar niet dwingend te benaderen. Vaak, wanneer het kind een taak krijgt voor of tijdens de uitvaart, voelt het zich serieus genomen. Hierdoor zal het ervaren dat een verdrietige periode tegelijk ook heel bijzonder kan zijn.

Steun en inspiratie
Er zijn veel sites die steun en inspiratie kunnen bieden. Klik op één van onderstaande afbeeldingen om naar de desbetreffende pagina te gaan:

Tot steun • Tot steun vóór, bij en na het afscheid
Babymandjes en babykistjes • Babymandjes en babykistjes
 
Wikkeldoekjes en kleertjes te vroeg geborenen • Wikkeldoekjes en kleertjes te vroeg geborenen
Kindermanden en kinderkisten • Kindermanden en kinderkisten
Vervoer • Vervoer
Fotografie en film • Fotografie en film
Urnen • Urnen
Boeken • Boeken
Dag en nacht bereikbaar: 06 39 18 80 35
Salut, ongeacht óf en waar u verzekerd bent.
- Algemene Voorwaarden - Privacyverklaring -