Dag en nacht bereikbaar: 06 39 18 80 35
Salut, ongeacht óf en waar u verzekerd bent.

Wat te doen bij overlijden?


Als uw dierbare is overleden is het goed om te weten dat u alle tijd mag nemen. Misschien vindt u het fijn om eerst nog even rustig bij hem of haar te zitten vóór dat u de naasten op de hoogte brengt van het overlijden. Er is voldoende tijd om hen te laten komen en samen met hen het begin van het afscheid te beleven.

Wanneer u er aan toe bent, neemt u contact op met de huisarts. Die zal komen om het overlijden officieel vast te stellen en een verklaring van overlijden af te geven. Dan kunt u mij bellen. Ik ben dag en nacht bereikbaar op telefoonnummer 06 39 18 80 35.

Wanneer ik bij u ben, overleggen we in alle rust welke keuzes er op dat moment belangrijk zijn en wat er op korte termijn geregeld moet worden. Zo zullen we praten over de laatste verzorging (het wassen en aankleden van de overledene). Misschien vindt u het fijn om dit zelf te doen, mee te helpen of om hierbij aanwezig te zijn. Dit kan een intiem moment van afscheid nemen zijn.

Er zal die eerste dag nagedacht worden over de plek en de manier waarop uw dierbare zal worden opgebaard. Dat kan thuis of bijvoorbeeld in een uitvaartcentrum. Ook is dit het moment waarop wij met elkaar de wensen over de begrafenis of crematie zullen bespreken, evenals uw voorkeur voor de dag waarop de uitvaart plaats zal vinden.

Tijdens de dagen die volgen zullen we elkaar iedere dag zien en spreken. U heeft tijd om keuzes te maken en deze te verfijnen en bij te stellen. Stap voor stap zullen wij samen toe werken naar een mooie, persoonlijke en passende invulling van de dag van het afscheid van uw dierbare.

Dag en nacht bereikbaar: 06 39 18 80 35
Salut, ongeacht óf en waar u verzekerd bent.
- Algemene Voorwaarden - Privacyverklaring -