Dag en nacht bereikbaar: 06 39 18 80 35
Salut, ongeacht óf en waar u verzekerd bent.

Reacties

Reacties van clientèle:

“Toen eenmaal duidelijk werd dat mijn vrouw, onze moeder, niet lang meer te leven had hebben we Sabien ingeschakeld. We wilden een afscheid dat ook helemaal bij haar zou passen. Sabien heeft daarbij goed uitgelegd wat de mogelijkheden allemaal waren, soms na zelf daar ook onderzoek naar gedaan te hebben. Belangrijke beslissingen konden we voorleggen aan mijn vrouw en ook zij had al snel vertrouwen in Sabien. Uiteindelijk hebben we een afscheid gehad op een unieke locatie en zijn we er met een uniek vervoermiddel (uitvaartbus) naar toe gegaan. Hierdoor konden we zo lang mogelijk samenblijven, gezin, familie, vrienden en mijn vrouw.

Ondanks de Coranabeperkingen is het een hele mooie intieme en passende bijeenkomst geweest. Vanaf het begin dat Sabien het oppakte tot ver na de uitvaart heeft Sabien ons echt ontzorgd. Geen moeite was teveel. En altijd bleef ze rustig en doseerde ze alle zaken die nu eenmaal ook moeten worden overdacht, stap voor stap. Je niet druk maken om alles dat moet gebeuren, gewoon focussen op wat er vandaag moet en kan. Grappig was ook de verschillende rollen die Sabien kan invullen. Invoelend, meedenkend en steunend als dat nodig is en kordaat als de situatie daarom vraagt.”

– Peter en kinderen

“Onuitsprekelijk dankbaar ben ik Sabien voor de warme, inlevende en tactvolle manier waarop zij ons heeft bijgestaan in het hele traject van vlak-voor het overlijden tot ruim na de afscheidsplechtigheid. Het voelde alsof zij ons vanaf de eerste dag al stevig bij de hand nam zonder ook maar één moment het creatief en/of sociaal proces te verstoren.
Integendeel; haar inbreng was van grote waarde en naar haar aanwezigheid werd uitgekeken. Zij bracht structuur, rust en veiligheid waar wij als dollen probeerden tussen alle emoties door in een paar dagen tijd een afscheid te organiseren in de Pieterskerk dat recht zou doen aan de vele facetten van het kleurrijk leven van mijn echtgenoot. Mede dankzij Sabiens goede samenwerking met alle stakeholders verliep alles naar volle tevredenheid. We konden het hele afscheid bewust ondergaan in het volste vertrouwen dat Sabien wel zorgde dat alles goed kwam. Ongemerkt ook zorgt Sabien tussendoor voor alle administratieve rompslomp en ‘last but not least’ haar calculatie is een verademing, zo feitelijk en transparant.

Ik kan Salut uitvaartbegeleiding van harte aanbevelen.”

– Kiki

“In de verdrietige tijd rond het overlijden van onze moeder kwamen we via via bij Sabien terecht. Rustig, professioneel en vooral heel persoonlijk heeft zij ons bijgestaan. Zij hielp ons keuzes te maken en beslissingen te nemen zonder haar eigen mening op te dringen. Ze informeerde ons over wat mogelijk was, ook buiten de standaardopties, en op die manier hebben we onze moeder tot op het allerlaatst thuis kunnen houden. Voor mijn broer en mij is het een troost dat we de uitvaart van onze moeder helemaal in haar eigen geest hebben kunnen vormgeven.
Wij bevelen Sabien dan ook van harte aan.”

– Heleen

“Het overlijden van mijn vader was een ingrijpende, overweldigende en vooral emotionele gebeurtenis. In korte tijd kwam er enorm veel op mij af. Allemaal zaken waar ik zelf totaal geen ervaring mee had. Via een goede kennis kreeg ik de tip om Sabien in te schakelen. Dat voelde meteen ontspannen. Ze nam direct zaken uit handen, waardoor ik me geen zorgen meer maakte over al het regelwerk. Ze stelde mij op mijn gemak. Met geduld, met begrip voor onze situatie en gelukkig met veel ervaring; van het eerste gesprek, tot en met alles wat er verder bij komt kijken. Sabien is niet alleen een fijn persoon die goed aanvoelt wat mensen tijdens zo’n intensieve en emotionele periode nodig hebben, ze is ook heel professioneel. Ze neemt een prettige plek in in de ruimte en in een groep; Ze snapt ook dat iedereen op zijn eigen manier afscheid wil nemen. We hadden een hele fijne klik, ik ben heel erg blij dat we met haar hebben gewerkt en ik raad haar van harte aan.”

– Tom Beek

“Het idee vond ik eerst wat raar. Sabien wilde Herma en ons leren kennen voordat Herma overleed. Maar het was heel mooi. Met elkaar bespraken we de uren voor het geplande overlijden en de uren daarna. Dat gaf heel veel rust en vertrouwen. Sabien voegde zich in als een oude vertrouwde, maar ervaren vriendin, die ons hielp het afscheid op onze manier vorm te geven. We legden Herma in de ‘mand’; droegen haar naar beneden. In de dagen naar de uitvaart was Sabien er steeds op de momenten dat het goed was. Het was fijn, ze was niet iemand van buiten, maar voegde zich in. Nuchter en betrokken.

Geheel in stijl van Herma organiseerden we de uitvaartplechtigheid. Steeds was daar Sabien die tips gaf en op de dag van de uitvaart er voor zorgde dat het allemaal ging in de juiste sfeer. Een compliment ook voor ‘haar’ mensen die hielpen om deze dag vlekkeloos te laten verlopen.

Vorige week hebben de kinderen en ik Herma verstrooid. Daarmee is een fase afgerond. We willen Sabien bedanken voor haar deskundige en lieve betrokkenheid.

We willen allemaal niet in de situatie komen dat we een uitvaartbegeleider nodig hebben, maar als het dan toch nodig is, dan zou ik gelijk weer voor Sabien kiezen!”

– Joost

“Wat zijn wij blij dat we bij Sabien zijn uitgekomen. Ze was ons aangeraden door een dierbare vriendin die een uitvaart had meegemaakt, door Sabien georganiseerd, waarbij 700 mensen aanwezig waren. “Als je dat kan, kun je alles.” Nu zou die van onze moeder veel kleiner zijn, maar iemand die alles kan leek ons wel aantrekkelijk.

We zochten contact met Sabien en zij kwam meteen. Sabien nam alle tijd voor ons. We zijn gewend aan tijdschrijven, maar daar heeft Sabien geen last van. Ze is er gewoon, zo lang als nodig is en dat heeft geen invloed op de rekening, dat is gewoon een vast bedrag (in onze ogen overigens heel bescheiden). Dat Sabien er gewoon is, alle tijd voor je heeft en je in alles steunt, was voor ons geweldig. Zowel de organisatorische aspecten als het emotionele dekte Sabien compleet af. Sabien bleek volledig all-round en regelde dingen waar wij absoluut niet aan gedacht hadden. Na afloop, dan pas kun je alles overzien, bleek dat Sabien niets over het hoofd had gezien. Alles was tot in de puntjes geregeld.

Ik raad iedereen aan om de grote bedrijven over te slaan en direct naar Sabien te gaan. Beter kun je niet krijgen.”

– Albert Holtzappel

“Afscheid nemen doet pijn en de weg naar het definitieve moment maakt angstig.

Wat heb ik het getroffen en wat is het mooi als je in deze donkere onzekere periode voorafgaand aan het overlijden je gedachten de vrije loop kan laten, kan spreken met iemand die je op je gemak stelt, je open vragen stelt, nuance aanbrengt, communiceert waar de focus moet liggen, je bij al je zorgen een oplossing of soms pasklaar antwoord biedt.

Haar ervaring, talent, maar ook eerlijke, gezonde kijk op het leven en de dood deed wonderen binnen onze familie die dit nu voor het eerst zo persoonlijk aan den lijve ondervond.

Een uur na het overlijden van mijn dappere man was Sabien, een geziene ‘gast’, een vervangende steun en toeverlaat in ons huis. Het mooie idee om mijn man gewoon thuis te laten blijven in zijn eigen werkkamer, heeft ons in al die dagen zoveel vertrouwen en kracht gegeven. Ook voor de kinderen was Sabien een positieve, sturende en begripvolle kracht.

Ja er moet zoveel klaargestoomd worden, maar onzichtbaar gaf ze ons de creativiteit en het vermogen om van het afscheid een gepast hoogtepunt te maken. Sabien vroeg vaak “Hoe had HIJ het zelf gewild?” en zo kwamen we tot de mooiste teksten, muziekstukken en speeches.

We kijken terug op een heel bijzonder afscheid, waarbij Sabien aan de zijlijn hopelijk ook een beetje tevreden en trots mag terugkijken.

– Veel dank, groet Hilde Andriesse

“Sabien heeft de uitvaart van onze (schoon)moeder op uitstekende wijze begeleid. Ze is empatisch, leeft mee, maar zet ook de dingen die moeten gebeuren op een professionele manier op een rijtje en behoudt voortdurend het overzicht. Bovendien heeft ze erg goede ideeën en suggesties voor de uitvaart. Mede daardoor is het een heel mooi afscheid geworden. Het was bijzonder prettig met Sabien en wij kunnen haar van harte aanbevelen!”

– Joyce en Kees Goudswaard

“Toen onze moeder afgelopen september overleed, verwacht, maar toch ook plotseling, is een van de eerste beslissingen waarvoor je komt te staan het kiezen van een ‘uitvaartondernemer’. In een opwelling zette ik onze wensen op ‘uitvaartmarkt.nl‘ en binnen no time had ik acht offertes in m’n mailbox. Dan blijk je een beeld te krijgen, maar uiteindelijk is het appels en peren vergelijken en moet je nog een keuze maken. Dat doe je dan op basis van presentatie, prijs en gevoel…

Ik belde mijn broer en net als ik had hij gekozen voor Salut Uitvaartbegeleiding van Sabien. Haar website gaf, naast de offerte, de doorslag; beschaafd, niet te gelikt, maar warm en inlevend.

De eerste kennismaking was navenant; ze was er snel, voelde de sfeer aan en werd in een paar dagen tijd een soort vriendin. In de uitvoering denkt ze mee, neemt ze zaken uit handen en adviseert ze als je dingen zelf wilt regelen. Uiteindelijk is het een mooie uitvaart geworden waar Sabien professioneel onderdeel van was tot de laatste minuut. Gekscherend heb ik haar onze ‘uitvaartfee’ genoemd.

Dank je Sabien!”

– Cees en Alwin van Daelen

“In de hectische en onwerkelijke uren, dagen en zelfs weken na het overlijden van mijn vader was Sabien het broodnodige en al snel onmisbare rustpunt in de chaos. Door naar ons te luisteren – ook tussen de regels door – naar ons te kijken en met ons te praten, begreep ze al snel waar we behoefte aan hadden en waaraan niet. Met elkaar hebben we daarom op een prachtige, persoonlijke en onvergetelijke manier afscheid kunnen nemen van papa.

Op de momenten dat we door de bomen het bos even niet meer zagen, gaf Sabien nét die suggestie waar we op bleken te wachten. Ze leek feilloos aan te voelen wanneer ze in moest springen of juist los moest laten en nam ons geruisloos dingen uit handen. Mede dankzij Sabien was de periode direct na zijn overlijden niet alleen een donkere maar ook een dierbare tijd en ook haar interesse in ons gezin nog maanden nadien is hartverwarmend. Als Sabien een kapster zou zijn, zou ik haar aan iedereen aanraden. ;)”

– Sophie

“Nadat we, ondanks zijn behandeling na het ongeval, toch overvallen waren door het overlijden van onze vader en opeens op zoek moesten naar een uitvaartbegeleider, hebben we bewust voor Sabien gekozen. Tot de dag van vandaag zijn we hier meer dan tevreden mee. Ze heeft ons in de moeilijke, intense, intieme periode goed ondersteund en gestuurd. Het afscheid werd een mooie herinnering, welke het leven van onze partner/vader heel goed weergaf. Het was bijzonder, emotioneel en soms ook vrolijk en levendig, precies zoals hij was en we hadden het niet anders gewild. We vinden het knap hoe Sabien haar positie in onze familie die dagen ingetogen en kundig innam. Het was heel prettig met haar samen te werken.”

– Martijn en Louisette Peters

“Voor ons zit jouw werk erop. Ik wil je daarvoor nogmaals bedanken. Al tijdens het voorgesprek samen met mijn vrouw heb je ons een aanpak proberen te tonen die rust brengt in de wirwar aan mogelijkheden en te nemen beslissingen. Belangrijke zaken zijn door ons al tijdens dit gesprek beslist. Daardoor werd de periode na het overlijden met name voor mij denk ik minder belastend. Je bent een grote professionele steun geweest in een tijd dat het voelt alsof alle structuur, alle zekerheid die ik dacht te hebben, plotseling verdampt. Je combineert een groot gevoel voor mensen en hun situatie met praktische ervaring. Dat heeft ons direct geholpen. Veel succes in je werk. Het is mooi wat je doet.”

– Aad

“Lieve Sabien,

Wij willen je nogmaals bedanken voor je medeleven en het perfect afwikkelen van alles na het overlijden van onze moeder en schoonmoeder wat voor ons toch een zeer verdrietige tijd was en nog steeds is. Je hebt ons heel wat werk uit handen genomen en snel alles geregeld, die week hebben wij toch ook samen met jou beleefd. Je hebt ons gesteund waar je kon waarvoor onze dank. Wij hopen dat veel mensen je zullen gaan vinden om mee te maken dat er ook iemand is die verlichting geeft waardoor de mensen zich op zichzelf kunnen richten als familie, iets wat heel belangrijk is gedurende zo een periode.

– Un caro Saluto”

“Zonder Sabien de Bruijne was het mijn broer Maarten, zusje Gwen en mij nooit gelukt om op een zo ongelofelijk mooie manier afscheid van onze moeder Bientje te nemen. Samen zijn we er – inderdaad stapje voor stapje – in geslaagd een onvergetelijk vaarwel te zeggen. We hebben na afloop ook van heel veel mensen gehoord dat ze onder de indruk waren van de uiterst persoonlijke manier waarop het georganiseerd was: of het nou de plek was – veel mensen kennen de Orangerie Elswout alleen als vrolijke feest locatie natuurlijk-, de stemmige uitvaartkaart en advertentie, het fotoboekje of het ontroerende gedicht van een van de sprekers. Het was een bijeenkomst die helemaal bij onze moeder en bij ons paste. Heel veel dank daarvoor, lieve Sabien!”

– Saskia

“Wij zochten bij het overlijden van mijn vrouw naar persoonlijke begeleiding om de uitvaart vorm te geven.

Zelf beiden zelfstandigen koos ik bewust voor een een-vrouws-bedrijf, dat van Sabien de Bruijne, omdat haar website het meest leek aan te sluiten bij mijn vraag. Ook in de uitvoering bleek dat Sabien kon bieden wat wij zochten: een persoonlijke, steunende en ook creatieve inbreng: Zo kwam Sabien met verschillende suggesties, zoals het vervoer van de kist per boot door de gracht, wat de uitvaart mede bijzonder maakte. Bij een zo groot en indringend verlies is het kunnen terugkijken op een bijzondere uitvaart steeds meer een troost aan het worden.”

“Lieve Sabien, wat ik fijn van jouw begeleiding vond, was jouw grote betrokkenheid. Hierdoor kreeg je verschillende ideeën, waardoor we het afscheid van Marije zo mooi mogelijk konden maken. Je verbinding met ons heeft me bijzonder ontroerd. Jouw ondersteuning heb ik als een groot geschenk ervaren en heeft me heel erg geholpen bij het doorkomen van de eerste dagen.

– Heel veel dank en liefs van Joke.”

Dag en nacht bereikbaar: 06 39 18 80 35
Salut, ongeacht óf en waar u verzekerd bent.
- Algemene Voorwaarden - Privacyverklaring -